De grote dat is dan eindelijk gekomen. Na veel plannen gaan jullie dan eindelijk in het huwelijksbootje stappen. Een zeer bijzondere dag. De mooiste dag van je leven, althans zo zou het moeten zijn. De realiteit is vaak dat er tijdens zo’n dag best een hoop stress kan zijn.

de bruiloft

Ook als je andere mensen hebt die veel voor je regelen, kan het nog steeds stressvol zijn. Daarnaast eet je vaak ook heel anders. Je eet bijvoorbeeld taart en andere zaken, maar een lekkere boterham is er vaak niet bij. Van zo’n drukke dag en veel stress kun je soms best wat hoofdpijn krijgen. Of misschien wel andere klachten. In dit artikel een aantal tips voor de pijnbestrijding op jullie mooie dag.

Eet voldoende

Het is erg belangrijk om voldoende te eten op zo’n mooie dag. Het begint natuurlijk met het ontbijt. En zoals je misschien wel weet is dit de belangrijkste maaltijd van de dag. Zorg er daarom voor dat jullie goed eten.

Pas op met alcohol

Natuurlijk is een glaasje champagne of een wijntje heerlijk, maar als jet niet genoeg gegeten hebt kan het je duur komen te staan. Ook kan de hoofdpijn opeens op komen. Natuurlijk kun je een glaasje drinken, maar kijk wel uit. Als je een glaasje op hebt, probeer er dan ook wat bij te eten. En blijf voldoende water drinken om de alcohol af te voeren.

Geniet!

Alhoewel er wat stress kan komen kijken bij zo’n dag, is het ook erg belangrijk om vooral te genieten. Probeer je op de leuke dingen van de bruiloft te richten. En als je echt hoofdpijn hebt, is het ook prettig als je een paracetamol bij de hand hebt. Zo weet je zeker dat je niet met hoofdpijn rond hoeft te blijven lopen.