Misschien heeft u wel eens van het materiaal barnsteen gehoord. De afgelopen tijd is er meer en meer interesse voor gekomen. Er is namelijk vraag naar, bijvoorbeeld vanuit Aziƫ. Er worden sieraden van gemaakt. Bepaalde bedrijven kopen het materiaal in en verkopen het weer door.

Een beetje te vergelijken met het in- en verkopen van goud. Veel vissers hebben barnsteen in huis liggen. Het wordt namelijk veel in de Noordzee gevonden tijdens de visserij. De prijzen voor het materiaal zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Als u dus nog in een oude lade barnsteen heeft liggen, dan kan dit geld opleveren. Natuurlijk moet u wel bereid zijn om het te verkopen, dat is logisch.

barnsteen noordzee
Barnsteen wordt veel in de Noordzee gevonden.

Geen inkoper bij u in de buurt? Geen probleem!

Niet in alle gemeentes zijn natuurlijk opkopers aanwezig. Gelukkig kan er veel via de e-mail gedaan worden. Een steen kan worden gefotografeerd en gewogen. Aan de hand van die informatie kan er een goede prijsopgave gedaan worden. Als u akkoord bent, dan kan de steen per (verzekerde) pakketpost worden afgeleverd. U hoeft er dus niet helemaal naar toe. Het bedrag wordt vervolgens via de bank aan u overgemaakt. In veel gevallen wordt ook de verzendkosten om de steen op te sturen naar u verzonden. Zo hoeft u geen extra kosten te maken. Als u grote stukken barnsteen in uw bezit heeft, zijn deze meestal meer waard. Deze zijn namelijk gemakkelijker te bewerken en leveren meer op. De grootte van de stenen speelt dus absoluut een rol.

Grotere hoeveelheid barnsteen in uw bezit?

Sommige vissers hebben grote hoeveelheden barnsteen in hun bezit. Misschien wel een hele kist vol, of misschien nog wel meer. Als u interesse heeft om het te verkopen en het betreft dergelijk grote aantallen, dan kan er in sommige gevallen ook een afspraak gemaakt worden. De inkopers komen op bezoek om uw collectie te bewonderen en na een goede inspectie kan er een aanbod gedaan worden. Dit kan dus mogelijk zeer interessant zijn en kan voor een leuke financiƫle meevaller zorgen. En dat is natuurlijk altijd welkom, zo tegen het einde van het jaar!