Hangende borsten is een probleem waar veel vrouwen last van hebben. Borsten kunnen gaan hangen na een zwangerschap en borstvoeding of gewoon doordat de zwaartekracht zijn uitwerking heeft op de borsten.

Door ouderdom of door het afnemen in volume van de borsten kan de huid namelijk losser worden waardoor de borsten kunnen gaan hangen. In veel situaties worden vrouwen door dit probleem belemmerd om te doen wat zij graag willen. Doordat zij niet tevreden zijn met hun uiterlijk hebben zij bijvoorbeeld niet het zelfvertrouwen om met hun kinderen te gaan zwemmen of een dag aan het strand door te brengen. Een BorstVerkleining kan voor deze vrouwen dan ook veel meer voordelen met zich meebrengen dan enkel een mooiere vorm borsten.

Borsten liften door een plastisch chirurg

Vrouwen die last hebben van hangende borsten kunnen deze laten liften door een plastisch chirurg. Deze behandeling wordt ook wel een borstlifting genoemd. Tijdens de ingreep zal een plastisch chirurg de huid van de borsten liften waardoor deze weer strak om de borsten komt te zitten. Het resultaat van deze behandeling is dat de borsten niet meer hangen en een mooie vorm terugkrijgen.

Vaak is het eind resultaat hoe de borsten eruit komen te zien nog mooier dan de borsten er ooit uit hebben gezien. Hierdoor kunnen de vrouwen weer vol zelfvertrouwen zichzelf in situaties bevinden waarbij de borsten zichtbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het strand of bij het dragen van een strakke avond- of zomerjurk. Een borstlifting kan iemand haar leven in vele aspecten positief beïnvloeden.